جمعه ٣١ فروردين ١٤٠٣
اخبار > قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان بزرگ‌ترین برنامه توسعه فناوری کشور است


  چاپ        ارسال به دوست

قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان بزرگ‌ترین برنامه توسعه فناوری کشور است

صاحب‌کار در نشست صمیمانه با اهالی رسانه مطرح کرد:

قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان بزرگ‌ترین برنامه توسعه فناوری کشور است
سرپرست امور موسسات و شرکت‌های دانش‌بنیان معاونت علمی و فناوری در هفتمین نشست از سلسله نشست‌های صمیمانه که به همت ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی و فناوری برگزار شد، بر اهمیت قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان به عنوان بزرگ‌ترین برنامه توسعه فناوری کشور تاکید کرد.


به گزارش دفتر ارتباطات و اطلاع رسانی بنیاد ملی نخبگان، دکتر سید محمد صاحب‌کار خراسانی، سرپرست امور شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنیان معاونت علمی و فناوری، در نشست صمیمانه با اهالی رسانه که با حضور دبیر ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی و فناوری برگزار شد، ضمن ارایه توضیحاتی در خصوص روند تصویب قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان، گفت: لایحه حمایت از شرکت های دانش‌بنیان در سال 86 در معاونت علمی تدوین و سال 87 در قالب بسته‌ی قانونی به مجلس شورای اسلامی ارسال شد
وی افزود: فرآیند تصویب این قانون به مدت 2 سال و تا سال 89 به طول انجامید. سپس آیین‌نامه اجرایی این قانون سال‌های 90 و 91 به تصویب رسید و سپس کار اجرایی‌سازی قانون از آذرماه 91 و با ابلاغ آیین‌نامه‌های اجرایی ذیل قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان آغاز شد.


نقش‌آفرینی همه دستگاه‌های اجرایی در فرآیند ارزیابی شرکت‌های دانش‌بنیان
دبیر کارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنیان معاونت علمی و فناوری، با اشاره به فرآیند ارزیابی شرکت‌ها، اظهار کرد: با توجه به اهمیت بالای روند ارزیابی و تایید شرکت‌ها و قرار گرفتن در ساختار شرکت‌های دانش‌بنیان، رییس این کارگروه، نماینده ویژه رییس‌جمهور است و به عنوان نماینده عالی‌ترین مقام اجرایی کشور می‌تواند ازجایگاهی بالا بر این فرآیند نظارت کند.
وی با بیان این که کارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت‌های دانش‌بنیان، با نمایندگانی از وزارتخانه‌ها، به ریاست معاون علمی و فناوری رییس جمهور تشکیل می‌شود، افزود: این کارگروه با نمایندگان تام‌الاختیار وزارتخانه‌ها، نشست‌های خود را برگزار می‌کند تا در پیشبرد امر ارزیابی شرکت‌ها با مشارکت همه دستگاه‌های اجرایی و با سرعت بیش‌تری پیش رود.
صاحب‌کار به سامانه کارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت‌شرکت‌های دانش‌بنیان اشاره کرد و گفت: تمامی آیین‌نامه‌های جدید، مواضع رسمی و اطلاعیه‌ها و اخبار این کارگروه از طریق این سامانه به آدرس www.daneshbonyan.ir اعلام می‌شود.
وی افزود: تا تاریخ 7 مهرماه سال جاری، ‌شرکت در این سایت نام کاربری خود را ایجاد کرده‌اند که از این میان 4098 شرکت اطلاعات خود را تکمیل کرده و وارد فرآیند ارزیابی شده‌اند.


مزایای اعطایی به شرکت‌های دانش‌بنیان دائمی نیست
سرپرست امور شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنیان معاونت علمی و فناوری، با بیان این‌که اعطای مزایا به شرکت‌ها دائمی نبوده و مدت‌دار است، این فرآیند را پویا دانست و گفت: بر مبنای ارزیابی‌های مجددی که از شرکت‌ها داشتیم، تا کنون 120 شرکت از فهرست شرکت‌های دانش‌بنیان‌ها خارج شده‌اند. چراکه باید شرکت ها روند رو به پیشرفت و غیر ایستا داشته باشند تا بتوانند از مزایای این قانون بهره‌مند شوند.
صاحب‌کار با اشاره به فرآیند همکاری کارگروه ارزیابی شرکت‌های دانش‌بنیان با سازمان امور مالیاتی کشور، گفت: تعداد شرکت‌های دانش بنیان درخواست داده برای معافیت‌های مالیاتی نسبت به سال‌های پیشین رشد 10 برابری داشته است و به همین نسبت نیز رقم معافیت مالیاتی شرکت‌ها حدود 10 برابر شده است.

وی روند تصاعدی حضور شرکت‌ها در عرصه دانش بنیان را مثبت ارزیابی کرد و گفت: این‌که فعالان اقتصادی به اقتصاد دانش بنیان روی بیاورند، ارزنده است ولی ارزیابی آن‌ها نیز مهم است و باید معیارهایی را برای تعیین شرکت های دانش بنیان مشخص کنیم .


پویایی، مهم‌ترین بارزه اقتصاد دانش‌بنیان است
دبیر کارگروه ارزیابی شرکت‌های دانش بنیان، فضای اقتصاد دانش بنیان را پویا و همگام با فضای بین المللی دانست و گفت: فضای اقتصاد دانش‌بنیان مدام در حال پیشرفت و تغییر است و بر همین مبنا، بازنگری آیین نامه ها را در دستور کار قرار داده ایم . در اسفند 93 سومین ویرایش این آیین‌نامه را اعلام کردیم.

صاحب‌کار هدف قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان را حمایت از شرکت ها در بازار شدید رقابتی دانست و افزود: اصلی ترین هدف این قانون این است که شرکت های توانمندتر را حمایت کند تا امکان ماندگاری آنان در فضای رقابتی فراهم کند.
وی افزود: فعالیت شرکت‌های دانش بنیان در محیطی بین المللی فراهم می شود و شرکت ها باید نگاه بین المللی داشته باشند، لذا برای صادرات حمایت‌های ویژه‌ای هم از طریق قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنان و کریدور صادرات محصولات دانش‌بنیان در دستور کار قرار دارد.

برگزرای دو رویداد مهم در مهرماه
در ادامه این نشست ، پرویز کرمی،‌دبیر ستاد توسعه فرهنگ علم،‌فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی، ضمن گرامی‌داشت یاد جمعی از هموطنان جان‌باخته مراسم حج سال جاری در منا و آرزوی صبر برای خانواده بازماندگان، به دو رویداد معاونت علمی و فناوری و بنیاد ملی نخبگان در مهرماه سال جاری اشاره کرد و گفت: اختتامیه نخستین جشنواره دانش آموزی دریا در راستای فرهنگ‌سازی دریا، و نهمین همایش نخبگان 21 ، 22 و 23 مهرماه سال جاری برگزار خواهند شد.


رویدادهای کارآفرینی، گامی در جهت شکل‌گیری زیست‌بوم کارآفرینی و نوآوری
کرمی، با اشاره به رویدادهای کارآفرینی به عنوان حرکتی در راستای کمک به ایجاد زیست بوم کارآفرینی در کشور و حمایت از ایده‌های نوآورانه و فناورانه گفت: معاونت علمی و فناوری در همین راستا مرکز شتابدهی نوآوری را زیر نظر پارک فناوری پردیس ایجاد کرده تا ضمن صیانت و حمایت از این ایده‌ها، این رویدادها به شکل‌گیری زیست بوم کارآفرینی در کشور کمک کند.
وی با اشاره به این موضوع که از این پس به جای واژه "استارتاپ ویکند" ، لغت "رویداد کارآفرینی " استفاده می شود افزود: با توجه به مذاکراتی با فرهنگستان ادب فارسی برای واژه‌گزینی مناسب در یک برنامه مشترک شده است و تا آن زمان که بتوانیم با کمک فرهنگستان واژه مناسب را به‌کار بگیریم اما از این پس به جای واژه "استارتاپ ویکند" ، لغت "رویداد کارآفرینی " را در معاونت علمی و فناوری به‌کار می‌گیریم.


ضرورت بومی‌سازی مفاهیم حوزه کارآفرینی و اقتصاد دانش‌بنیان
دبیر ستاد توسعه فرهنگ علم،‌فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی همچنین با تاکید بر ضرورت جایگزینی و بومی سازی مفاهیم و واژگان حوزه علمی وفناوری، به فرهنگ‌سازی و واژه گزینی این حوزه اشاره کرد و گفت: ستاد توسعه فرهنگ، علم، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان با همکاری مشترک با فرهنگستان ادب فارسی در قالب یک کارگروه تخصصی ویژه، تسهیل‌گری و کمک به ایجاد زمینه بومی‌سازی و واژه‌گزینی حوزه علم وفناوری را فراهم خواهد کرد.


برگزاری 32 رویداد کارآفرینی در پاییز
کرمی با اشاره به رویدادهای کارآفرینی فصل پاییز سال جاری خاطر نشان کرد: 32 رویداد کارآفرینی در پاییز سال‌جاری و در 27 شهر کشورمان برگزار می‌شود که البته تعداد رویدادهای برگزار شده کشورمان بیش‌تر از میزان خواهد بود اما این تعداد از رویدادها، با حمایت و نظارت معاونت علمی و فناوری برگزار می شوند.
مشاور معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری با اشاره به هم گرایی علوم گوناگون در راستای رفع نیاز جامعه مدرن امروزی، به شکل‌گیری فناوری‌های همگرا(NBIC) متشکل از فناوری نانو، زیست فناوری، علوم شناختی و فناوری اطلاعات یاد کرد و افزود: بخش جدیدی به گستره فرهنگ‌سازی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری تحت همین عنوان افزوده شده که با تاکید بر اهمیت این حوزه، با مطالب ترجمه شده حوزه NBIC را در اختیار علاقه‌مندان قرار می‌دهد و علاقه‌مندان می‌توانند به آدرس سایت فناوری‌های همگرا به آدرس www.nbic.isti.ir مراجعه کنند.


٠٩:٤٧ - شنبه ١١ مهر ١٣٩٤    /    شماره : ١٨٣٨    /    تعداد نمایش : ٣٦٩٦



خروج




عنوان
آمار بازدید
 بازدید این صفحه : 81309
 بازدید امروز : 7
 کل بازدید : 217814
 بازدیدکنندگان آنلاين : 1
 زمان بازدید : 0.4219